Touch-free handen wassen

Kies voor een sensorgestuurde kraan en zeepdispenser


Een goede handhygiëne is essentieel bij de bestrijding van infectieziekten. Dat weten we al jaren, maar sinds de uitbraak van het coronavirus zijn we er weer extra van doordrongen. Op veel plekken wordt geadviseerd de handen vaak en goed te wassen en zo de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan.

Zorgen dat schone handen schoon blijven, krijgt beduidend minder aandacht. Terwijl het besmettingsrisico aanzienlijk kleiner is wanneer mensen geen vervuilde oppervlakken aanraken. Sensorgestuurde kranen en zeepdispensers kunnen daarbij helpen.

Handen wassen - Touchfree Toilet oplossingen

Touch-free kranen

Uit het meest recente Nationaal Toiletonderzoek blijkt dat het gebruik van contactloze kranen spectaculair stijgt. Vooral restaurants en hotels investeren in deze touch-free toepassingen. Al in 2018 had meer dan 14% van de horecatoiletten een contactloze kraan, terwijl dat in de gezondheidszorg bij slechts 3% van de locaties het geval was. Uit het onderzoek bleek ook dat 1 op de 4 traditionele kranen vervuild was; de installatie van een aanrakingsvrije oplossing is dus een grote stap in de goede richting.

Elektronische wastafelkranen zijn praktisch en hygiënisch. De gebruiker hoeft namelijk niets aan te raken om de kraan te bedienen. Ze kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze extra zuinig zijn met water en bovendien bieden ze de ideale ergonomie voor het handen wassen. Sommige uitvoeringen hebben zelfs een automatisch spoelsysteem dat de vorming van onder andere legionellabacteriën tegengaat.

Installatie

Hoe eenvoudig de installatie van een contactloze kraan is, hangt af van de bestaande toiletruimte. Touch-free kranen hebben elektriciteit nodig. Daarvoor zijn er drie mogelijkheden: netstroom, batterijen of een eigen stroomvoorziening door een generator, die wordt aangedreven door de druk van het leidingwater. Alle elektronica voor het instellen en onderhouden van de kraan zitten veilig en droog in de functiebox onder de wastafel.

Handen wassen - Touchfree Toilet - Stern 2_1

Touch-free zeepdispensers

Naast kranen spelen ook zeepdispensers een grote rol bij het hygiënisch wassen van de handen. De vraag naar sensorgestuurde dispensers stijgt dan ook sterk. De meeste van deze zeepcontainers zijn niet merkgebonden en kunnen worden gevuld met bijvoorbeeld: vloeibare zeep, alcoholgel, desinfectiemiddel, lotions en crèmes.

Door de contactloze bediening blijft het apparaat zelf schoon, maar dat is niet het enige: vaak zijn er meer slimme eigenschappen ingebouwd. Zo kan een sensor registeren wanneer de gebruiker de handen weghaalt, daarop de toevoer stoppen en zo overtollig product op de wastafelrand voorkomen. Het is prettig voor de gebruiker dat er niet te veel zeep verstrekt wordt, maar ook kostenbesparend voor uw bedrijf. Daarnaast helpen touch-free zeepdispensers bij het voorkomen van afval; ze creëren tot 57% minder afval dan individueel verpakte patronen.

De automatische roestvrijstalen zeepdispensers van Stern kunnen samen met de kraan in de wasbak worden ingebouwd, zodat er geen zeepresten meer achterblijven op de wasbak. Het antibacteriële materiaal is bovendien eenvoudig schoon te maken samen met de kraan, wat de hygiëne ten goede komt.

Wash+Dry en Stern zeepdispenser

Touch-free handdroogkranen

De meest hygiënische manier om handen te wassen en te drogen is dit beide boven de wasbak te doen. De Wash+Dry handdroogkraan laat gebruikers de handen geheel touch-free wassen en drogen. Het restwater wordt direct afgevoerd, zodat er geen druppels of ziektekiemen in de prullenbak, de handdoek of op de vloer belanden.

Voor meer informatie over de touch-free kranen en zeepdispensers van Stern bezoek de website of neem contact op. Wilt u meer weten over de touch-free kranen van Geberit bezoek de website of neem contact op. Voor meer informatie over de touch-free handdroogkranen van Dyson bezoek de website of neem contact op.